Proyecto Khronos - Educación Física - Secundaria - Catalán

El projecte Khronos d'Educació Física per a l'ESO, totalment adaptat a les directrius de la normativa educativa actual, està format per 4 blocs, un per a cada un dels cursos de l'ESO. Al seu temps, cada bloc-curs està dividit en dues parts:

1.- Una primera part troncal, en el sentit que és d'obligat estudi en tots els centres educatius que adoptin el nostres projecte i que el professor haurà d'impartir en la seva totalitat. Aquesta primera part reuneix ells principis bàsics de l'Educació Física que són imprescindibles per a tots els alumnes no només perquè és la part que respon a les directrius de la normativa educativa actual sinó perquè, a més a més, són de coneixement imprescindible per a tots aquells alumnes que realitzin qualsevol tipus d'esport. Els temes tractats en aquestes parts tancades, a cadascun dels cursos, són: el cos humà (el seu funcionament, la seva relació amb l'activitat física i la salut); hàbits de vida saludable; l'escalfament, les qualitats físiques com són: la força, la resistència, la flexibilitat, la velocitat, la coordinació, l'equilibri i l'agilitat, como treballar-les i com millorar-les.

Aquesta part troncal es presenta a una carpeta d'anelles. Al seu interior conté el material teòric amb el qual treballarà l'alumne.

2.- Una segona part oberta, en el sentit que el projecte ofereix fins a 26 esports o activitats físiques diferents i serà el professor de cada centre qui triarà els que vulgui treballar a cada curs. Així, per exemple, un professor d'un centre educatiu situat a una zona geogràfica d'alta muntanya preferirà treballar un esport com l'esquí, la bicicleta tot terreny o l'excursionisme i un professor d'un IES de platja, possiblement preferirà treballar els esports aquàtics o aquells esports que es poden practicar a la sorra. Quedarà a elecció del professor escollir en aquesta part el seu propi currículum seleccionant les seves preferències entre els següents temes:

Els jocs a l'educació física; La gimnàstica artística; La natació i les activitats aquàtiques; L'atletisme I; L'atletisme II; El rugbi; El bàsquet I; El bàsquet II; L'handbol I; L'handbol II; El futbol; El futbol sala; El floorball; El voleibol I; El voleibol II, El bàdminton; Els jocs i esports alternatius; M'agrada el circ; L'acrosport; L'expressió corporal; La respiració i la relaxació; Activitat física, música i expressió; Les curses d'orientació; La bicicleta tot terreny; L'excursionisme; L'esquí. 

Aquesta segona part oberta es presenta en quaderns independents de 16 pàgines amb les fulles perforades per tal de que l'alumne les pugui incorporar a la carpeta d'anelles, al final, després de la part troncal quan el professor li indiqui els esports que es treballarant durant el curs.

El projecte Khronos és un projecte flexible que té l'avantatge de poder ser adaptat per cada professor segons les seves preferències o segons les característiques del centre (situació geogràfica, instal·lacions, característiques de l'alumnat, etc.).

Varios autores

Khronos 1 (català)

1r curs d'ESO. Llibre de l'alumne
SCEFKHE1001
16,50 €
Part troncal per al 1r curs de l'ESO amb el següent contingut:El cos humà i l'activitat física.L'escalfament.Estar en forma. Els hàbits de vida saludable.Les qualitats físiques: força, resistència, flexibilitat, velocitat, coordinació, equilibri i agilitat. Aquesta part troncal s'ha de completar amb aquells 4 o 5 esports que el professor triï de la part...
Varios autores

Khronos 3 (català)

3r curs d'ESO. Llibre de l'alumne
SCEFKHE2001
16,50 €
Part troncal per al 3r curs de l'ESO amb el següent contingut:El funcionament del cos humà.La condició física i la salut.La higiene esportiva.La resistència.La força.La velocitat.La flexibilitat.Aquesta part troncal s'ha de completar amb aquells 4 o 5 esports que el professor triï de la part oberta o flexible de la qual hem parlat a l'explicació general...

Khronos 2 (català)

2n curs d'ESO. Llibre de l'alumne
SCEFKHE3001
16,50 €
Part troncal per al 2n curs de l'ESO amb el següent contingut:El cos humà.L'activitat física, l'exercici físic i la salut.Una sessió d'entrenament.La resistència.La força.La velocitat.La flexibilitat.Aquesta part troncal s'ha de completar amb aquells 4 o 5 exports que el professor triï de la part oberta o flexible de la qual hem parlat a l'explicació del...
Varios autores

Els jocs en l'educacio física

Projecte Khronos
SCEFKHE3010
4,50 €
Contigut:Què són els jocs a l'educació física.Els jocs tradicionals.Com poden ser els jocs (jocs de força; jocs de pilota; jocs de curses; jocs de corda; jocs d'habilitat; jocs preesportius).Els jocs i la teva salut.
Varios autores

La gimnàstica artística

Projecte Khronos
SCEFKHE3011
4,50 €
Contingut:Modalitats de gimnàstica artística:Categoria femenina (terra; barra d'equilibri; paral·leles asimètriques; cavall de salts).Categoria masculina (terra, barra fixa; cavall amb arcs; cavall de salts; paral·leles; anelles).La tècnica del terra (àngel frontal; salt carpat; vertical de mans; vertical de tres recolzaments; tombarella; tombarella cap...
Varios autores

L'atletisme II

Projecte Khronos
SCEFKHE3012
4,50 €
Repàs d'alguns conceptes apresos a la unitat d'Atletisme I, així com ampliació i profundització dels mateixos i introducció de noves modalitats d'aquest esport com són el salt d'alçada i el llançament de disc.Adequat per ser introduït als últims cursos de l'ESO, ja sigui a 3r o 4t.
Varios autores

L'handbol I

Projecte Khronos
SCEFKHE3013
4,50 €
Contingut:La pista de joc.El reglament (com s'hi juga; accions que pots fer; accions que no pots fer; les faltes).La tècnica (com s'ha d'agafar la pilota; la recepció i la passada; el bot; les fintes; el llançament).Com s'ataca.Com es defensa.L'handbol i la teva salut.Adequat per ser introduït en els primers cursos de l'ESO, ja sigui 1r o 2n.
Varios autores

El voleibol I (català)

Projecte Khronos
SCEFKHE3014
4,50 €
Contingut:El terreny de joc.El reglament (com s'hi juga; accions que pots fer; accions que no pots fer).La tècnica (la posició bàsica; el servei; la passada de dits; la passada d'avantbraços; la rematada).Una jugada. Jugar en equip(4 x 4 i 6 x 6).El voleibol i la teva salut.Adequat per ser introduït en els primers cursos de l'ESO, ja sigui 1r o 2n.
Varios autores

M'agrada el circ

Projecte Khronos
SCEFKHE3015
4,50 €
Contingut:Alguns apunts històrics del circ.Les arts circenses (les acrobàcies; els equilibris; els jocs malabars; les modalitats aèries; les modalitats expressives).Què ens permeten fer les arts circenses?El circ i la teva salut.
Varios autores

Activitat física, música i expressió

Projecte Khronos
SCEFKHE3016
4,50 €
Contingut:Les activitats físiques amb suport musical.Els balls urbans.Els balls de saló.Les activitats físiques amb música i la teva salut.
Varios autores

Les curses d'orientació

Projecte Khronos
SCEFKHE3017
4,50 €
Contingut:Aprendre a orientar-se (Què és orientar-se?; Què és un mapa?; Elements que ens ajuden a llegir un mapa; Què és una brúixola?; Precaucions a l'hora d'utilitzar una brúixola; Com s'orienta un mapa).Què són les curses d'orientació? (Qui guanya?; És obligatori seguir un recorregut?; Com és el mapa?; Com es demostra que s'ha passat per les balises?;...
Varios autores

L'atletisme I

Projecte Khronos
SCEFKHE3018
4,50 €
Contingut:On es practica?Les proves d'atletisme.La tècnica de cursa.Les curses de tanques.El salt de llargada.El llançament de pes.L'atletisme i la teva salut.Adequat per ser introduït en els primers cursos de l'ESO, ja sigui 1r o 2n.
Varios autores

La natació i les activitats aquàtiques

Projecte Khronos
SCEFKHE3019
4,50 €
Contingut:Contingut:L'aprenentatge (familiarització; flotació; respiració; propulsió, capbussada).Els estils de natació (el crol; la braça; l'esquena; la papallona).Les activitats aquàtiques (la natació; la natació sincronitzada; el waterpolo; els salts).Les activitats aquàtiques i la teva salut.
Varios autores

El bàsquet II

Projecte Khronos
SCEFKHE3020
4,50 €
Repàs d'alguns conceptes apresos a la unitat de Bàsquet I així com ampliació dels mateixos i introducció de nous conceptes bàsics com són: Millora de la tècnica (el bot, la passada, l'inici del bot, el llançament, el rebot).El joc d'atac (el 2 x 2 i el 5 x 5).El joc de defensa (defensa del jugador amb pilota i defensa del jugador sense pilota).Adequat per...
Varios autores

El futbol sala (català)

Projecte Khronos
SCEFKHE3021
4,50 €
Contingut:El terreny de joc.El reglament (serveis; accions que pots fer; accions que no pots fer).La tècnica (zones del peu; la conducció de la pilota; la passada; el control de la pilota; la protecció de la pilota; el driblatge; el llançament o xut).Com és un equip de futbol sala? (sistema 2-2; sistema 1-2-1).Joc d'atac (si tens la pilota; si no tens la...
Varios autores

La bicicleta tot terreny

Projecte Khronos
SCEFKHE3022
4,50 €
Contingut: Les parts de la bicicleta.La talla de la bicicleta.L'equipament necessari.Abans de sortir.La tècnica (comença a pedalar, la conducció, normes).Mecànica.Preparar la pròxima sortida.La BTT i la teva salut.
Varios autores

El bàdminton

Projecte Khronos
SCEFKHE3023
4,50 €
Contingut:La pista de joc.El partit de bàdminton (com s'hi juga; el material; accions que pots fer i accions que no pots fer).La tècnica (la posició bàsica; la subjecció de la raqueta; el servei; els cops bàsics).Les modalitats de joc (individual o mixt).El bàdminton i la teva salut.
Varios autores

El voleibol II (català)

Projecte Khronos
SCEFKHE3024
4,50 €
Contingut: repàs d'alguns conceptes apresos a la unitat de Voleibol I així com ampliació dels mateixos i introducció de nous conceptes bàsics com són:Millora de la tècnica (posició bàsica; l'ordre lògic d'una jugada; el servei de baix; el servei de tennis; la passada d'avantbraços; la passada de dits; la rematada; el bloqueig).Sistemes de recepció del...
Varios autores

El futbol (català)

Projecte Khronos
SCEFKHE3025
4,50 €
Contingut:El terreny de joc.El reglament (com s'hi juga; accions que pots fer; accions que no pots fer; sancions disciplinàries; serveis).La tècnica (zones del peu utilitzades en el futbol; la conducció de la pilota; la passada; el control de la pilota; el driblatge; el xut).Joc d'atac (si tens la pilota; si no tens la pilota; el contraatac).Joc de...
Varios autores

El bàsquet I

Projecte Khronos
SCEFKHE3026
4,50 €
Contingut:La pista de joc.El reglament (com s'hi juga; accions que pots fer; accions que no pots fer).La tècnica (com s'agafa la pilota; el bot; la recepció i la passada; com es comença a fer botar la pilota; les parades; el llançament).Com s'ataca.Com es defensa.L'equip de bàsquet.El bàsquet i la teva salut.Adequat per ser introduït als primers cursos de...
Varios autores

El rugbi touch (català)

Projecte Khronos
SCEFKHE3028
4,50 €
Contingut:Aspectes reglamentaris (camp de joc; la pilota).El reglament (accions que pots fer; accions que no pots fer; infraccions i penal; serveis).La tècnica (la passada, la recepció, la finta).Posicions de joc.L'atac.La defensa.El rugbi touch i la teva salut.
Varios autores

L'handbol II

Projecte Khronos
SCEFKHE3029
4,50 €
Repàs d'alguns conceptes apresos a la unitat de Bàsquet I així com ampliació dels mateixos i introducció de nous conceptes bàsics com són: Millora de la tècnica (la recepció i la passada; el bot; les fintes; el llançament).El joc d'atac (el passa i va; els encreuaments; les penetracions successives i set contra set).El joc de defensa (la defensa...
Varios autores

El floorball (català)

Projecte Khronos
SCEFKHE3030
4,50 €
Contingut: El terreny de joc.El material.El reglament (accions que pots fer; accions que no pots fer; l'àrea del porter; serveis).La tècnica (com agafar l'estic; la posició bàsica; la conducció; la passada; el control de la pilota; el llançament).Posició dels jugadors.L'atac i la defensa.El floorball i la teva salut.
Varios autores

Els jocs i els esports alternatius

Projecte Khronos
SCEFKHE3031
4,50 €
Contingut:Què són els jocs i els esports alternatius?.La pilota indiana (modalitats de joc; el shuttleball).El frisbee o disc volador (modalitats de joc).El prebeisbol (Les normes del joc; I si no tenim material?).Les pales (modalitats de joc).El futvòlei.Les xanques.Els jocs malabars.Els esports alternatius i la teva salut.
Varios autores

L'acrosport

Projecte Khronos
SCEFKHE3032
4,50 €
Contingut:Què és l'acrosport?Com poden ser els elements?El reglament.La tècnica (Les preses; Els papers; Risc 0).Modalitats (Parelles; Trios; Quartets; Altres grups).L'acrosport i la teva salut.
Varios autores

L'expressió corporal

Projecte Khronos
SCEFKHE3033
4,50 €
Contingut:Què és l'expressió corporal?.Les tècniques d'expressió corporal (el mim i altres tècniques).Per a què serveix l'expressió corporal?.Jocs d'expressió corporal.L'expressió corporal i la teva salut.
Varios autores

La respiració i la relaxació

Projecte Khronos
SCEFKHE3034
4,50 €
Contingut:la respiració (Els músculs respiratoris; Els tipus de respiració; La respiració completa; Jocs de respiració).La relaxació (Pràctica de Jacobson; Jocs de relaxació).La relaxació i la teva salut.
Varios autores

L'excursionisme

Projecte Khronos
SCEFKHE3035
4,50 €
Contingut:Què són les activitats a la natura? (Codi de seguretat; Codi de respecte a la natura).Què és l'excursionisme? (Material bàsic; El senderisme; L'acampada i el bivac i L'escalada).L'excursionisme i la teva salut.